Economic

A FOST DESCHISĂ PIAȚA DE EXPORT PENTRU OVINE

Written by Mazilu Dan

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.

În șase luni vor fi exportate circa 800.000 ovine.

În ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România și Organizația Veterinară a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie și ovine în viu către Iran.

În acest context, în data de 4 februarie 2019 a intrat în Iran primul transport de 20 tone de carne de oaie din România, acesta fiind doar începutul unui contract cu un potențial mare de dezvoltare.

Exportatorul, o societate comercială din Bacău, va continua colaborarea cu agenții economici din Iran, purtându-se discuții despre alte transporturi, terestre sau pe cale aeriană, în perioada următoare fiind estimat a se exporta o cantitate de circa  o mie de  tone lunar.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale salută această reușită, în contextul unei cereri foarte mari existente la nivelul Iranului, de carne de ovine și ovine în viu și în continuă creștere, într-un domeniu în care țara noastră dispune de ample posibilități.

 

 

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment