Politic

CE VOR FACE HAȘTAGIȘTII IOHANNIS, ORBAN, CIOLOȘ ȘI BARNA

Written by Mazilu Dan

Curtea Constituţională a României a respins, cu o majoritate de 6 la 3, sesizarea PNL şi USR cu privire la OUG 90/2018, prin care s-a operaţionalizat Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, cea care printre altele investighează procurorii de la DNA Ploiești și pe Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA.
PNL și USR au sesizat CCR referitor la ordonanța de urgență nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Opoziția a cerut instituției să sesizeze și Curtea de Justiție a UE. Aceștia mai cer Curții Constituționale să suspende soluționarea sesizării lor de neconstituționalitate până la pronunțarea unei hotărâri preliminare de către CJUE cu privire la întrebările formulate.
Așa cum era de așteptat, CCR le-a respins atacurile opoziției, care este disperată că acum sunt anchetați reprezentanți ai așa-numitului stat de drept pe care l-a susținut și îl susține în continuare. Se pregătește deja atacul pe online și pe televiziuni în care Curtea Constituțională va fi îngropată în înjurături, invective și acuzații că este subordonată politic.
Iohannis, Orban, Cioloș, Barna și ceilalți haștagiști au câteva probleme majore. În primul rând, votul dat de CCR arată că inclusiv judecători propuși de președinte sau de partidele care astăzi sunt în opoziție consideră că această secție este constituită respectându-se legea și Constituția. În al doilea rând, oricum, judecătorii promovați de actuala majoritate sunt mai puțini decât cei propuși de opoziție și președinte. În al treilea rând, această secție exista, doar că era subordonată direct DNA, adică unei direcții de procurori. Acum, așa cum se vede, este lipsită de orice fel de presiuni, fiind în subordinea Parchetului General. Poate că presiunile, așa cum s-a dovedit, vin mai degrabă din zona procurorului general, Augustin Lazăr, cel care a angajat-o la Parchetul General pe Laura Codruța Kovesi deși aceasta nu îndeplinește gradul necesar pentru funcție. În al treilea rând, marea problemă a lui Iohannis și compania este că sunt blocați în discursul de apărători ai unui stat de drept care, prin reprezentanții lor, au săvârșit grave abuzuri. O spun inclusiv aleși ai PNL, care au picat în malaxorul DNA și ale căror cariere, cu excepția lui Orban, au fost terminate politic deși au fost achitați de toate acuzațiile.
Culmea este că PNL se dă drept un partid liberal, adică un partid care ar trebui să apere drepturile și libertățile cetățenilor și o justiție echidistantă! Asta este cu adevărat cea mai mare mostră de fariseism politic pe care opoziția o dă astăzi electoratului din țara noastră!

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment