Politic

ANAF A FOST O MĂCIUCĂ ÎN MÂNA UNOR GRUPURI DE INTERESE

Written by Mazilu Dan

Președintele Sed Lex, Vasile Marica, a făcut declaraţii năucitoare cu privire la folosirea ANAF în scopuri politice, prin intermediul SRI.

Ofiţerii SRI erau detaşaţi şi conduceau, practic, instituţia.

„Erau detașați în instituție iar ei erau de fapt șefii instituției de facto. Veneau cu planul de măsuri pe care îl implementau în instituție iar ANAF era pur și simplu un executant. Nu veneau… erau detașați în instituție, în detașarea din instituție spuneau foarte clar, pe motiv <…> și făceau aia, aia și aia, fără să comenteze nimeni. Au fost detașați 250 de oameni dacă nu mai bine, în instituție efectiv. Lucrau acolo în instituție, aveau birouri în instituție și ei controlau și coordonau toată activitatea”, a declarat Vasile Marica, președintele Sed Lex.

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe spune, referitor la protocolul dintre ANAF și PG, că „un grup mic de politicieni influenți a hotărât să-și creeze un instrument foarte puternic de șantaj”, precizând că ofițerii SRI veneau în instituții cu direcții de acțiune deja trasate.

„Au încercat să îi dea o bază legală construită de fosta conducere a ANAF, a încercat să construiască legal ce nu se putea în instanță. Adică protocoalele din instanțe au încercat să le construiască într-un mod legal dându-și seama că acolo ar putea fi o problemă. În același timp spun foarte clar că fosta conducere a țării a dat naștere unui sistem prin care putea oricând să distrugă, să șantajeze sau să-și dacă treaba cu ofițeri detașați și în urma sesizării noastre au fost retrași din câmpul de luptă”, spune Marica.

Oamenii de afaceri români erau distruşi în funcţie de jocurile de interese.

„Venea de la Antifraudă nu știu ce solicitare, că cineva nu și-a plătit TVA dar de fapt el era serviciu compensator, de fapt el avea de luat nu avea de dat. Sunt multe lucruri de genul ăsta care însemnau tehnică dar clar că se încerca sub orice preț să se ducă spre direcția pe care o lua SRI”, adaugă președintele Sed Lex.

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment