Justiție

MESAJE PARALELE CU REALITATEA DE LA JURNALISTUL LIBERAL

Written by Mazilu Dan

Ieri, CCR a declarat că înfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor este constituţională.

Seara, Rareş Bogdan, de bucurie că a ajuns cap de listă la PNL, a început să croşeteze în direct pe marginea acestei decizii.

Să analizăm câteva dintre observaţiile sale delirante.

„Astăzi a fost oficializat plutonul de execuție al lui Dragnea, adică secția specială de investigare a magistraților. De azi, orice român care amenință poziția de forță a condamnatului penal Dragnea Liviu, orice român care-l critică poate fi reținut”, zice liberalo – jurnalistul.

Ce legătură are SIIM cu cetăţenii români care nu sunt magistraţi? Niciuna. În baza cărei legi poate fi reţinut un cetăţean pentru delict de opinie? Nu există o asemenea lege, libertatea de exprimare este garantată de Constituţie.

Rareş Bogdan a continuat.

„CCR a decis că secția specială de la Parchetul general, secție controlată de Tudorel Toader, nu de procurorul general, este constituțională. Poate ziceti că exagerez. Cum se striga în Piața Universității? Somn ușor, somn ușor, ne trezim cu un dictator. De azi suntem în dictatură. Una subversivă, dar tot dictator.”

SIIM este sub controlul CSM, iar CSM este definit în Constituţie drept garantul independenţei justiţiei. Despre ce dictatură vorbeşte Rareş Bogdan?

Liberalo – jurnalistul aruncă vorbe goale, construind mesaje paralele cu realitatea.

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment