International

NOUL AMBASADOR AL CHINEI A SOSIT LA BUCUREȘTI: RELAȚIILE CHINA – ROMÂNIA VOR TRECE LA UN NOU NIVEL SUPERIOR

Written by Mazilu Dan

Noua ambasadoare a Chinei, Jiang Yu, a sosit la București pentru a-și începe cel de-al doilea mandat ca ambasador.
În mesajul său postat pe site-ul oficial al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Jiang a descris China și România ca fiind prieteni buni și parteneri adevărați. „În decursul celor 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, China și România s-au respectat reciproc și s-au tratat cu egalitate, iar relațiile bilaterale cunosc o tendinţă de dezvoltare continuă în noua eră”, a subliniat Excelența Sa.
În ultimii ani, „Inițiativa Traseul (sau Centura) și Drumul” și „Formatul de cooperare 16+1” au creat o platformă largă pentru dezvoltarea relațiilor chino-române, a continuat Jiang, exprimându-și convingerea că, prin eforturile comune ale ambelor părți, relațiile China-România vor trece la un nou nivel superior.

Jiang a absolvit Universitatea de Afaceri Externe din China și a intrat în 1987 în Administrația pentru Deservirea Corpului Diplomatic, subordonată Ministerului de Externe. În 1992, a fost trimisă la Misiunea Permanentă a Chinei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, iar din 2002 a început să lucreze în Oficiul Comisarului MAE la HKSAR, în calitate de consilier. În 2006, la puţin timp după ce s-a întors la minister, a fost numită în funcția de director general adjunct al Departamentului de Informații, devenind totodată și purtătoare de cuvânt al MAE. În 2012, s-a întors la Hong Kong în calitate de Comisar adjunct al Oficiul Comisarului MAE la HKSAR, iar în 2015, a fost numită ambasadoare extraordinară şi plenipotenţiară a Republicii Populare Chineze în Republica Albania.

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment