Politic

Lupta economică dusă cu arme politice

Written by Gheorghiu Hanna

Într-un editorial în care deplânge faptul că unii români cer intervenţii de la Bruxelles, Alina Mungiu – Pipidi spune că momentul este delicat şi se profilează două Europe diferite ca rang.

Alina Mungiu – Pipidi îşi doreşte ca oamenii să fie mai conştienţi de jocurile europene de interese.

„Două treimi dintre comisarii europeni, după ce își termină mandatul, lucrează în firme care au fost în aria lor de reglementare, ceea ce indică în mod clar că lobbyul și traficul de influență sunt mai mult decît răspîndite la acest nivel, chiar dacă evident nu mai există forme primitive de corupție, ca șpaga?”, scrie Mungiu-Pippidi.

Tristeţea este că uneori nu facem decât să întărim ipocrizia occidentală.

“E trist că românii nu înțeleg că ar fi mai bine să înceteze să fie singurii care își externalizează problemele politice și cer atîta intervenție, pentru că de fapt cer să fie tratați altfel decît restul lumii și intervin într-un moment deja delicat, în care se profilează net două Europe de ranguri diferite, ca să întărească ipocrizia occidentală și nimic altceva”, spune autoarea articolului.

Lupta este economică, deşi este dusă cu arme politice.

“În viitor, o să avem un Siemens care poate fi investigat pentru corupție în 18 țări și tot va căpăta scutire în Crimeea și un Tel Drum care nu va mai putea căpăta contracte nici în Teleorman?” se întreabă Alina Mungiu – Pippidi.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment