Politic

Vom avea nevoie de mulţi ani pentru a ne vindeca rănile

Written by Gheorghiu Hanna

Ce rol au jucat preşedinţii României începând cu Traian Băsescu şi cum vor evolua lucrurile, iată o problemă la care analistul politic Bogdan Chireac încearcă să ofere un răspuns.

“Președintele are foarte multă putere în România și utilizarea acestei puteri poate avea consecințe dramatice. Traian Băsescu spre exemplu și-a folosit puterea pentru a ține societatea și clasa politică sub control. Nu prin metode democratice ci prin metode polițienești tipice statului subteran, cu poliție politică și dosare la comandă”, spune Chireac.

Actualul preşedinte nu a inventat nimic nou, dar nici nu a reuşit să închidă epoca Băsescu, iar “acum sistemul îi chinuie și îi hăituiește pe adversarii politici ai domnului Iohannis. E important ce votează poporul român în această toamnă”, continuă Bogdan Chireac.

Pentru a repara răul făcut, pentru a închide rănile, va fi nevoie de ani de zile, de decenii.

“Dacă în această toamnă va fi ales un președinte care nu mai dorește poliție politică, vom avea nevoie de ani de zile să schimbăm sistemul. Și, ca după prăbușirea comunismului, vom avea nevoie de încă un deceniu să vindecăm rănile. Aceste răni sunt vieți distruse, oameni care au murit, tineri care intră în viață cu un handicap major. Plus că vor fi problemele fundamentale. România trebuie să renască elitele. Acest lucru durează două decenii. Nu uitați că în România au fost distruse elite politice, economice, financiare, medici chinuiți prin procese, dosare și anchete”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment