Politic

Cum a parvenit în presă şi politică „Bogdan Rareș cel Lătrău”

Written by Gheorghiu Hanna

Într-un editorial intitulat „Bogdan Rareș cel Lătrău”, Cornel Nistorescu arată cum a parvenit Mister No. 1 în presă şi politică.

“Cu sprijinul grupului de la Cluj și al prietenului său din fruntea SRI, Rareș Bogdan a devenit un fel de portdrapel al unei opoziții inexistente. Gura lui mare a ocupat sonor spațiul liber destinat Opoziției. Rareș Bogdan nu s-a afirmat printr-o filosofie, prin progrm sau prin idei deosebite. Nici măcar prin caracter. Rareș Bogdan a validat modelul politicianului prieten cu toată lumea, băiat de treabă, gata să încheie tot soiul de prietenii și de afaceri cu toată lumea (de la Vanghelie la Elena Udrea) și care, în momentul apariției unei camere de filmat, începe să urle ca un apucat”, scrie Nistorescu.

Rareş Bogdan este omul de casă al noii securităţi.

“Rareș Bogdan a îmbrăcat sutana anticomunistului și antisecuristului feroce, fiind în același timp un om de casă al noii Securități. El a porcăit orice partid și orice personalitate sau personaj. Nu și pe cei din grupul său, la care s-a lipit „de mic” (de la sponsorul Călin Mitică la Vasile Dâncu, Ioan Rus, Eduard Hellvig etc ). Față de cei din grupul său, Rareș Bogdan a pompat la greu lingușeală, slugărnicie și expunere tv”, spune editorialistul.

Nu va fi linişte şi armonie la PNL prin venirea lui Rareş Bogdan.

“Ce efecte va produce prezența lui Rareș Bogdan în interiorul PNL? Sigur, prezența unui nou „buricul pămîntului” în interiorul unei grupări plină de oameni care se văd președinți ai României, unii chiar ai Comisiei Europene, nu poate fi aducătoare de liniște și armonie”, consideră Nistorescu.

La Bruxelles, Rareş Bogdan va fi un nou Vadim şi un nou Becali.

“După Vadim și Becali, îl vom avea acolo pe Rareș Bogdan”, este concluzia editorialistului.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment