Social

FRUCTELE ȘI LEGUMELE DE SLABĂ CALITATE DIN UE SCOASE DIN CIRCULAȚIE

Written by Gheorghiu Hanna

 

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat duminică, printr-un comunicat, că a verificat trei depozite şi 430 de camioane care aduceau în România legume şi fructe din Uniunea Europeană.

ANSVSA a dat 31 de amenzi în valoare de 602.200 lei şi a scos din circulaţie o cantitate de 81,35 tone de legume şi fructe.

„Acţiunea este parte a operaţiunii de control “Demetra”, aflată sub coordonarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Inspectorii sanitari-veterinari au verificat pe palierul lor de competenţă toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF”, a informat ANSVSA.

A fost reţinută oficial şi dirijată către neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume şi fructe. Detaliat situaţia se prezintă astfel: – 23 de tone de ceapă uscată din Polonia; – 10 tone de morcovi din Ungaria şi Serbia; – 23,04 tone de mere din Polonia; – 200 de kg de usturoi din China; – 6,45 tone de cartofi din Polonia; – 1,82 tone de ciuperci din Polonia”, se arată în comunicatul ANSVSA.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment