Politic

Devine tot mai evident: Popularii încearcă să rămână la putere prin destabilizarea ALDE

Written by Gheorghiu Hanna

Aflați într-o cădere liberă a popularității din cauza măsurilor controversate, dar și a faptului că Uniunea Europeană, sub viziunea popularilor devine tot mai scindată între marile puteri și țările mai nou intrate în comunitatea europeană, PPE (familia din care fac parte PNL, PMP și UDMR) face eforturi disperate pentru a-și menține majoritatea în Parlamentul European și după alegerile din mai. Astfel se poate înțelege și de ce țări precum România, Polonia, Italia sau chiar Spania sunt permanent atacate, mai ales pe tema statului de drept. Dar, popularii încearcă, în țările unde partidele lor au reprezentanți la vârful puterii, să rupă din partidele care fac parte din grupul socialiștilor europeni și chiar din grupul ALDE, care în acest mandat s-a poziționat și el împotriva mai multor măsuri promovate de populari.

Tactica aplicată este una simplă, cea a calului Troian. Macron, și el în cădere liberă în Franța, se afișează în promotorul unei noi mișcări, de centru. Această nouă mișcare se naște tot așa cam cum s-au născut cei din USR în țara noastră, cu promisiunea mincinoasă a unui nou tip de politică. În fapt, Macron încearcă să rupă din mandatele pe care altfel socialiștii europeni și cei din ALDE le-ar putea obține în urma scrutinului din această lună de la nivel european. Planul a ieșit la iveală în urma unei întrebări simple, aproape nevinovate a analistului politic Bogdan Chirieac, în cadrul dezbaterii DCNews: din ce familii europene vor face parte partidele din țara noastră după alegeri.

Dacian Cioloș, fără nicio reprezentare anterioară în Parlamentarul European, a spus foarte clar că își pune speranțele constituirii grupului politic al lui Macron: ”Suntem în curs de a negocia cu alte forțe politice constituirea unui nou grup politic în PE, un grup de centru-dreapta”. Lângă Cioloș și USR se va așeza și Victor Ponta. ”Prima variantă este grupul S&D, în baza ofertei dlui Udo Bullman, și a doua, dacă noul grup care se va forma va avea o direcție în care ne regăsim e posibil” a spus Victor Ponta.

Așadar, la noi în țară, planul popularilor și a calului Troian Macron este simplu: Iohannis, Cioloș și Ponta și-au dat mâna pentru a lovi în PSD, în speranța că după aceste alegeri europarlamentare vor reveni la guvernare. Cum au guvernat Cioloș și noul PNL care de fapt înseamnă PDL, știe toată lumea: proiecte zero, cel mai slab nivel de absorbție din UE în guvernul PDL, zero euro în guvernul Cioloș, toate investițiile blocate sau date exclusiv cu dedicație politică. Și, desigur, revenirea la butoane a sistemului de forță, cunoscut drept statul paralel.

Ponta încearcă să rupă cât mai mult din scorul PSD, pentru a duce câteva mandate în zona satelitului PPE. Cioloș și USR încearcă să rupă sau să dea afară ALDE România din familia europeană ALDE și să mute cât mai mult spre același satelit. Și așa se limpezesc apele: Iohannis și Cioloș, susținut de servicii care au dat ordin puilor de securiști sau ofițerilor acoperiți și-au făcut partide pentru a pune în aplicare planul PPE. Pentru că, fără liderii PPE, Iohannis și Cioloș, PNL, USR și Pro România sunt zero. Nu ar fi existat!

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment