Politic

Iohannis, târg murdar cu stăpânii săi

Written by Gheorghiu Hanna

Iohannis a făcut un târg murdar cu stăpânii săi, la întâlnirea electorală de la Sibiu, solicitându-le o reacție împotriva PSD care să îl ajute în Campania electorală.

Este ceea ce a intuit perfect Liviu Dragnea, care spune că le-a cerut colegilor de la Comisia Juridică să verifice dacă nu cumva va veni, imediat după summit, o scrisoare de la Bruxelles, ceea ce s-a și întâmplat, Frans Timmermans exprimându-şi din nou îngrijorarea faţă de situaţia statului de drept.

“Ce-am vazut de la Iohannis tipand, am vazut venind de la Bruxelles incoace. Nu exista articole adoptate de Parlament care sa contravina principiilor sau articolelor din codurile penale din statelele respective”, a spus Dragnea.

Ceea ce se întâmplă în Olanda cu Justiţia arată că acolo sunt, cu adevărat, situaţii de compromis.

„Nu am vazut nicio reactie din partea Olandei despre miliarde de dolari provenit din Rusia s-au spalat in banci olandeze. Ce-au facut procurorii de acolo? Au facut intelegeri cu bancile. Cum e cu statul de drept? Am vazut un articol in urma unei analize facute de o asociatie europeana, i-au identificat dlui Weber, candidatul PPE, 700 și ceva de mii de euro luați din bugetul UE si dusi acasa, si-a inchiriat timp de 15 ani o cladire intr-un satuc. Asta are vreo legatura cu statul de drept?”, a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai precizat că Frans Timmermans va primi un răspuns la scrisoarea sa.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment