Economic

Mănâncă sănătos! Scade TVA-ul la alimente bio, tradiționale, cu 5%

Written by Gheorghiu Hanna

Românii vor putea să mănânce sănătos și mai ieftin, asta pentru că cei de la guvernare s-au gândit că agricultura românească și produsele bio trebuie să ajungă pe mesele românilor, așa cum ajungeau odinioară. În plus, agricultura noastră trebuie să fie sprijinită, iar românul trebuie să poată să-și cumpere produse mai ieftine dar și calitative.

În acest fel Guvernul vrea să încurajeze atât investițiile în cultivarea și procesarea alimentelor sănătoase, dar mai ales, vrea să încurajeze românii să mănânce sănătos.

Marți, o ordonanță de urgență care reglementează contribuțiile de asigurări sociale de sănătate și reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare montane, bio și tradiționale, va fi pusă pe masa Executivului.

Sâmbătă, la Satu Mare, premierul Dăncilă a anunțat adoptarea legii pentru adoptarea TVA-ului la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale. În acest sens, Eugen Teodorovici a vorbit miercurea trecută. Acesta a pus pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, în dezbatere, ordonanța de urgenșă care prevede scăderea TVA la alimente și reglementează plata contribuțiilor pe sănătate.

Acest proiect este autorizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment