Politic

O viziune sumbră cu privire la summit-ul de la Sibiu

Written by Gheorghiu Hanna

Generalul Dumitru Iliescu, fostul comandant al Serviciului de Protecție și Pază, are o viziune sumbră cu privire la recentul summit informal de la Sibiu.

”Deși Premierul Dăncilă îl rugase pe Iohannis să ridice la summit problemele MCV-ului și Spațiului Schengen, acesta a defilat din nou prin fața șefilor de stat și de guvern cu lozinca corupției din România, cu justiția mai puțin independentă și cu “statul de drept atacat continuu de Guvern și PSD”, spune generalul.

Consecința a fost că s-a pus din nou problema nerespectării statului de drept.

”Așa ne-am trezit peste noapte cu criteriile corupției, statului de drept, independenței justiției, cu MCV-ul, ca și condiții obligatorii de accedere în Spațiul Schengen, deși în Tratat sunt prevăzute doar criterii tehnice, valabile pentru toți, dar nu și pentru noi”, arată generalul Iliescu.

Miza este una economică.

”Cum își mai vând produsele contrafăcute, care la ei sunt interzise la comercializare, când romanii au o nouă alternativă – și anume aceea a produselor românești?” se întreabă generalul.

Iohannis a procedat astfel din ignoranţă sau din alte motive ?

”Nu, a făcut-o cu bună știință, cu reprezentarea clară privind afectarea intereselor fundamentale ale României, a făcut-o că așa i s-a cerut de către șefii săi din afară, de către cei care ocupă poziția dominantă în Europa, în frunte cu Germania”, afirmă Dumitru Iliescu.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment