Politic

Un primar liberal dă jos de pe soclu statuia lui Mihai Viteazul

Written by Gheorghiu Hanna

Primarul liberal al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, își bate joc de simbolul primar al unității naționale, primul întregitor al neamului românesc, voievodul Mihai Viteazul, scriu ziariştii din Oradea.

Statuia voievodului Mihai Viteazul a fost dată jos, marţi, în jurul orei 13.30 de pe soclul din Piaţa Unirii din Oradea, în urma unei operaţiuni care a durat în jur de o oră. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, unele voci acuzând administraţia locală de “trădare de ţară” şi considerând acţiunea “o ruşine naţională”, scrie presa locală.

În piaţă a sosit, după ce statuia fusese coborâtă deja, şi generalul în rezervă Grigore Bartoş, fost comandant al Garnizoanei Oradea, care, de asemenea, într-un limbaj dur, în care i-a numit pe edili “idioţi”, şi-a exprimat protestul cu privire la scoaterea voievodului “din pământul românesc” şi definind întreaga acţiune ca fiind o “ruşine naţională”.mai informează presa din Oradea.

Probabil în încercarea de a fi, chipurile, corect politic, primarul, căruia nimeni nu îi contestă meritele edilitare, înlocuieşte statuia lui Mihai Viteazul cu aceea a Regelui Ferdinand.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment