Politic

Ca şi lui Rareş Bogdan, lui Dan Barna, de la USR, îi plac contractele cu statul

Written by Gheorghiu Hanna

Dan Barna, liderul USR, nu se lasă mai prejos decât Rareş Bogdan, de la liberali, la contractele cu statul.

Presa arată că Ilie Dan Barna, a deținut, până de curând, o companie de consultanță care, începând cu anul 2010, a derulat contracte de aproape 400.000 de euro, cu ministere și cu un consiliu local. Societatea, care a fost administrată de soția șefului USR, a fost plasată, la jumătatea anului trecut, de către Barna asociatului său dintr-o altă companie, contractele cu statul continuând chiar și anul acesta.

Firma poartă denumirea de SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, în prezent având sediul în Mogoșoaia, judeţul Ilfov.

Încă de la fondare, societatea în cauză, care avea ca obiect de activitate consultanţa juridică, contabilă și în domeniul fiscal, a fost administrată de către o anume Olguța Dana Totolici, care, potrivit declarației de avere depuse de Barna în calitate de deputat, este nimeni alta decât soția șefului USR.

După alegerile locale, USR-istul Ilie Dan Barna decide să-i cesioneze lui Dumitru Dragoș Jaliu toate cele 50% din acțiuni. Pentru aceste părţi sociale, Barna a încasat de la partenerul său de afaceri suma de 400 de lei, aşadar vorbim despre un aranjament.

Întrebarea ar fi de câte mii de ori ar creşte cifra de afaceri cu statul a firmei lui Dan Barna dacă USR ar ajunge la putere.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment