Politic

Dragnea arată adevărata miză a europarlamentarelor: revenirea la putere a statului paralel

Written by Gheorghiu Hanna

Într-un interviu la Adevărul Live, Liviu Dragnea, președintele PSD a pus punctul pe i, cum se spune și a arătat care este de fapt adevărata miză a alegerilor europarlamentare: revenirea la putere a statului paralele. Pentru că da, unii dintre actorii principali precum Kovesi, Coldea sau Augustin Lazăr au fost scoși din schemă, pentru moment, după ce au fost scoase la iveală acțiunile anticonstituționale, ilegale și abuzive. A se remarca însă faptul că niciunul dintre ei nu a fost și nici nu pare că vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor. De ce? Pentru că încă sunt destui din acest stat paralel aflați în funcții cheie. Încă mai există teamă în rândul procurorilor și judecătorilor să vorbească, să deschidă anchete, să judece corect.

În acest context, Liviu Dragnea are perfectă dreptate atunci când spune că războiul cu “statul paralel” nu este câştigat și că actuala opoziţie ar putea instaura un sistem represiv în cazul în care ar ajunge la putere. De fapt nu ar, ci va. Acest lucru este indubitabil. Statul paralel (adică șmecherii care conduc România din umbră, ilegal, nedemocratic, din fruntea unor instituții ale căror angajați sunt folosiți în scopuri personale sau în interes străin) este atât de înspăimântat de posbilitatea de a fi decapitat încât a ajuns inclusiv să formeze partide pe față conduse și formate aproape în totalitate din foști și actuali securiști, precum Pro România, USR sau Plus Doi și un Sfert. Miza războiului este evidentă: dacă PSD și ALDE vor obține un scor slab, iar partidele sistemului vor reuși să bată partidele coaliției de la putere, Iohannis și statul paralel vor forța schimbarea puterii politice. Dosare, presiuni, amenințări și votul se rezolvă!
“În 2016, PSD începuse să crească. Cu totul întâmplător am fost condamnat în Dosarul referendumului, complet nevinovat. De ce? Pentru că am spus oamenilor să vină la vot. A venit toamna, am fost trimis în judecată pentru acest dosar. În toamna anului trecut, am avut un miting foarte mare, am fost condamnat. Acum, în preajma alegerilor, iar începe să se creeze tensiune. A apărut un raport al Inspecţiei Judiciare unde se spun lucruri grave despre magistraţii din România. Au început să iasă la iveală multe abuzuri şi a început să mai scadă din intensitatea sistemului mafiot. Unde a rămas riscul? Dacă ăştia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decât l-au făcut Coldea şi Kovesi. Nu, bătălia cu statul paralel nu a afectat statul”, a declarat Dragnea, într-un interviu la Adevărul Live.

Întrebat unde a rămas riscul, având în vedere că Maior, Coldea şi Kovesi au plecat, Dragnea a răspuns: “SRI nu a plecat. Ca şi conducere. Sunt oameni patrioţi acolo, din păcate, în conducerea SRI sunt oameni care nu au rezistat la tentaţii. S-au remificat legăturile cu DNA şi sistemul de Justiţie”. Dacă PSD obține un scor mare, reformele serviciilor secrete se vor înfăptui și partidele de intelligence, alături de Iohannis, își vor pierde combustibilul din momentul în care își vor pierde și fondurile și mijloacele de presiune și represiune.
Pe 26 mai, cine votează cu Pro România, votează cu PNL. Cine votează cu PNL votează cu USR. Cine votează cu USR, votează cu Pro România și PNL. Cine votează cu aceste partide votează statul paralel!

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment