Social

Ministrul Muncii anunță măsuri imediate în favoarea românilor defavorizați

Written by Gheorghiu Hanna

Ministrul Muncii a vorbit în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria despre importanța de-a construi centre speciale, dar și pentru a ajuta persoanele cu dizabilități să câștige mai mult.

Dacă pe vremea Guvernului Cioloș, românii care trăiau în deprivare materială nu au fost nici măcar un minim subiect pentru guvernarea amintită, PSD-ALDE a reușit în doi ani ca din 24% din românii care trăiau în condiții improprii, să micșoreze numărul acestora la 15%. Cu toate acestea actualul Guvern nu se oprește aici, pentru că persoanele cu dizabilități, la fel ca toți ceilalți, au dreptul să trăiască decent.

De la 6,1 milioane de oameni care tăiau la nivelul minim în vremea Guvernului Boc, adică 2010, iată că în 2019 mai sunt 3 milioane de români în această situație, desigur, cifră deloc de neglijat.

“Aș vrea să vă prezint astăzi un subiect referitor la persoanele aflate în stare de deprivare materială majoră. Guvernarea PSD a scos din starea de deprivare severă peste 1,6 milioane de români, prin comparație cu anul 2016 când România era condusă de Guvernul lui Iohannis și anume Guvernul Cioloș. Astfel, dacă în 2016, aproape 24%, mai exact, 4, 27 de milioane de români trăiau în stare de deprivare materială severă, astăzi procentul s-a redus la 15%.

Comparativ cu 2010 când țara era condusă de Guvernul BOC, PDL, devenit astăzi PNL, cifrele sunt mai grăitoare. 6,1 de milioane de români trăiau în 2010 în stare de deprivare materială severă, față de 3 milioane astăzi. Iar cum 3 milioane este totuși o cifră însemnată, vă garantăm că PSD va continua ceea ce a început, și anume lupta cu sărăcia, prin creșterile de prestații ale persoanelor cu dizabilități, prin creșterile de pensii și salarii, până când vom reduce decalajul pentru venitul cetățenilor din România și cei din vestul Europei. Deprivarea materială severă descrie conform Comisiei Europene imposibilitatea involuntară de a plăti cel puțin patru din următoarele elemente: plata la timp a chiriei, ipotecii sau a facturilor la utilități, încălzirea adecvată a locuinței, cheltuielile neprevăzute, o masă cu carne, pește sau un echivalent proteic odată la două zile, o vacanță de o săptămână departe de casă, deținerea unui autoturism, deținerea unei mașini de spălat, deținerea unui televizor color sau deținerea unui telefon. (…), a spus ministrul Muncii

 

Ministrul a anunțat că miercuri s-a depus la Guvern un proiect prin care cere suplimentarea cu 23, 3 milioane de lei, prin care se vor suplimenta fondurile pentru programul de interes național, pentru înființarea de centre sociale, centre de zi, centre de criză și locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment