Politic

Omul care condamna abuzurile, astăzi le susține

Written by Gheorghiu Hanna

Unele lucruri rămân în memoria colectivă a acestei țări și a oamenilor. Fiecare politician încearcă să uite sau să-i facă pe oameni să uite despre declarațiile mai vechi. Nu de alta, dar ca un făcut, unii se răzgândesc și propriile lor gânduri și păreri, cumva, dispar în neant, de parcă nu ar fi existat.

Președintele care a avut o perioadă grea cu ceva timp în urmă se plângea că s-a exagerat cu interceptările și cu plimbarea oamenilor cu cătușe la mâini prin fața televiziunilor.

De asemenea, acesta povestea cum nu mai putea să vorbească la telefon pentru că știa că este interceptat, lucru care în acele vremuri îl deranja. Astăzi nu mai pare la fel de deranjat, mai ales când vine vorba de-aș asculta adversarii politici, fără să aibă o bază legală pentru acest lucru.

“Opinia mea este că s-a cam exagerat în ultimii ani cu INTERCEPTĂRILE! În ziua de azi, cu oricine discuți – zice: Nu mă suna, că cine știe cine mai ascultă ce vorbim! Am reușit contraperformanța incredibilă să ne temem că suntem ascultați mai mult decât în anii comunismului! Sunt convins că procurorii au suficiente alte instrumente la îndemână!”

Atunci, Klaus Iohannis era de acord cu aceste lucruri, ba chiar le condamna, fiind unul dintre politicienii vocali în ceea ce privește incorectitudinea justiției. Acum, lucrurile acestea îl ajută, mai ales când e știut că în momentul acesta, când este încă președinte, Iohannis are cel puțin 4 dosare penale în lucru. Ceea ce ar putea însemna, condamnat sau nu, că românii au un președinte penal. Exact ceea ce condamnă el la adversarii lui.

Pe Iohannis, în zilele noastre, nu-l mai deranjează nici fâțâiala celor duși la DNA cu cătușe prin fața televiziunilor, dar până să-i spele Lazăr dosarele nu gândea chiar așa. Sau, cel puțin, mima bine că nu este de acord cu lucrurile astea, cel mai posibil pentru a mai atrage electorat.

“Este multă TELEJUSTIȚIE! E prea mult ZORNĂIT de CĂTUȘE în fața camerelor de luat vederi!”

S-a dovedit în acești patru ani că președintele României se clatină după cum bate vântul. Dacă mai primește și ordine de UE, atunci se clatină de-a dreptul până rămâne în poziția ghiocelului. Fără să-i pese de oamenii din țara pe care o conduce. Fără să-i peste de cei care l-au votat democratic pentru că au crezut cu tărie că Werner Iohannis este cel care va face curățenie în justiție. Doar că s-a dovedit tocmai invers, Iohannis și-a dorit cu putere să fie deasupra lui Traian Băsescu, lucru care i-a ieșit doar pe jumătate, fiind împiedicat de cei care vor cu adevărat dreptate.

Acesta este și motivul pentru care Iohannis nu ar face altceva decât să răstălmăcească declarațiile pe care le-a dat atunci.

 

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment