Economic

Încă un record pentru România: Locul 1 la producţia de miere!

Written by Mazilu Dan

După ce a bătut recordul în Europa la producţia de porumb şi s-a situat pe un loc de podium la floarea soarelui, România devine campioană şi la producţia de miere.

Ne situăm pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană, după Spania, ca număr al familiilor de albine şi pe primul loc la producţia de miere, a anunţat, sâmbătă, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la conferinţa „Apicultura în context european şi mondial”.

„În ultimii ani sectorul apicol din România a cunoscut o dezvoltare semnificativă datorită programelor de sprijin financiar de la bugetul UE sau naţional astfel încât, în prezent am ajuns să ne situăm pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană, după Spania, ca număr al familiilor de albine şi pe primul loc la producţia de miere”.

Acest record nu este întâmplător, ci rodul unor politici specifice.

„Prin accesarea acestor programe, apicultorii au putut achiziţiona material biologic cu valoare certificată, cutii şi utilaje apicole moderne pentru dezvoltarea acestei activităţi în vederea obţinerii de produse competitive, atât pe piaţa internă, cât şi la export”, a spus Petre Daea.

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment