Politic

Dialog pentru detensionarea situației

Written by Mazilu Dan

Premierul Viorica Dăncilă a inițiat un dialog cu protestatarul Mihai Dide. După ce a fost primit de premier, Dide a spus că nu are solicitări concrete.

Declarația protestatarului este, ca să spunem așa, dezarmantă.

“Concluzia discuţiei a fost că, dacă avem solicitări concrete, să i le adresăm. Nu avem aşa ceva, pentru că oricum nu le rezolvă. I-am explicat că şoferii dânsei încalcă regulile de circulaţie când ies din Guvern şi mi-a zis că nu e o problemă asta”, a zis Dide.

Ziaristul Val Vâlcu consideră că premierul a procedat foarte bine încercând să detensioneze situația.

„Până acum, temele de atac ale protestatarilor din Piața Victoriei erau justiția și închiderea lui Dragnea. Acum, tema fiind depășită, are sens dialogul. Ce să conteste Dide alte teme decât justiția? Să conteste că IT-iștii sunt scutiți de impozite? Să conteste programul de irigații? Ca urmare, în măsura în care Dide rămâne fără temă de atac odată cu condamnarea lui Liviu Dragnea, este foarte bine că Viorica Dăncilă l-a chemat la discuții. Să vină și să spună care este problema, ce revendicări are pentru că, într-un fel sau altul, trebuie detensionată situația. Nimeni nu câștigă dacă oamenii sunt mereu în stradă, motiv pentru care dialogul este cea mai bună metodă pentru a închide războiul Guvern PSD – Dide” a spus Val Vâlcu.

 

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment