Justiție

Iohannis folosește din nou justiția în scop electoral

Written by Mazilu Dan

Judecătorul Dana Gîrbovan consideră că propunerea lui Klaus Iohannis de a include problemele din justiție într-un pact național este demagogică și servește unor scopuri electorale.

„Independența justiției este o valoare constituțională, nu subiect al protocoalelor, acordurilor sau parteneriatelor politice! Propunerea Președintelui Klaus Iohannis de a include problema justiției într-un “acord/pact național”, pe care să îl semneze toate partidele, este pur și simplu demagogie și folosirea – pentru a câtă oară? – a subiectului justiției în scop electoral și populist,” spune Dana Gârbovan.

Independența justiției nu poate fi stabilită printrun pact și nu se negociază la masa verde.

”Independența justiției se respectă de către toate instituțiile, de către toate partidele politice și de către fiecare cetățean, nu se negociază la masă verde între partidele politice! România a mai trecut prin experimente similare, în ani electorali, și efectul a fost mereu nociv pentru justiție”, a scris pe Facebook judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România.

Garantarea independenței justiției revine numai Consiliului Superior al Magistraturii, apărarea independenței justiției ca valoare constituțională revine Curții Constituționale.

„În rest, despre apărarea justiției prin discursuri politice și prin pacte pe justiție și de coabitare, istoria recentă a României ne-a arătat deja pericolele grave pe temen lung ale acestora pentru instituțiile din justiției și credibilitatea lor”, a mai subliniat Gîrbovan.

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment