Politic

Președintele a semnat decretele pentru noii miniștrii. Corlățean respins

Written by Gheorghiu Hanna

Președintele s-a gândit, de data aceasta, să nu blocheze cu totul Guvernul, așa că a semnat decretele pentru numire în funcție a noilor miniștri.

Astfel Ana Birchall va fi noul ministrul al Justiției, Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb și Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Așa cum spuneau mai multe voci, Titus Corlățean a fost respins, lucru care era de așteptat.

Klaus Iohannis a motivat respingerea lui Corlățean printr-o scrisoare adresată premierului:

Analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, consider că persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot.

În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a domnului Titus Corlăţean.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

Ținând cont că Titut Corlățean a fost achitat fiind găsit nevinovat, prin simplul fapt că fapta nu a existat, iar Klaus Iohannis are, încă, niște dosare de dus după el, motivarea, din nou, este una slabă, imorală și ilegală, deoarece președintele nu ține cont de faptul că Titus Corlățean nu are nicio pată în cazier.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment