Social

România, aleasă vicepreședinte al Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenției UNESCO 2001

Written by Gheorghiu Hanna

România deține, pentru încă doi ani, vicepreședinția Biroului Reuniunii Statelor Membre a Convenției UNESCO 2001 asupra protecției patrimoniului cultural subacvatic, după ce a deținut aceeași poziție în Biroul COP6 (cea de-a 6-a Conferință a Statelor Părți), pentru perioada iunie 2017 – iunie 2019.

în perioada 20-21 iunie 2019 are loc, la Paris, cea de-a 7-a Conferință a Statelor Părți (COP7) și cea de-a 10-a reuniune a Consiliului Consultativ Științific și Tehnic al Convenţiei UNESCO 2001 (STAB10).

Conferința Internațională privind Protecția Patrimoniului Cultural Subacvatic s-a concentrat pe ratificarea și punerea în aplicare a Convenției UNESCO 2001 de către statele membre. Mai mult, s-a discutat posibilitatea asumării unor noi măsuri pentru protecția patrimoniului subacvatic care este amenințat de activitatea industrială sau de exploatarea intensivă a resurselor.

Vicepreședinția țării noastre a fost anunțată în cadrul Conferinței Internaționale privind Protecția Patrimoniului Cultural Subacvatic care s-a desfășurat la Brest, Franța, în perioada 17-19 iunie 2019.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment