Economic

Veste bună! Încep lucrările la drumul Expres Bacău-Neamț

Written by Gheorghiu Hanna
Ministrul Cuc a anunțat că studiul de fezabilitate pentru drumul Expres Bacău-Neamț va fi semnat, ceea ce înseamnă că lucrările vor începe în cel mai scurt timp. De asemenea, ministrul Transporturilor a vorbit și despre podurile care ar trebui făcute în zonă.
“La începutul mandatului, în judeţul Neamţ, am spus că se vor asfalta 150 km. Până în prezent s-au asfaltat 80 km, urmând ca încă 70 km să se facă între Moţca şi Castelul de Apă şi între Târgu Neamţ şi localităţile învecinate. Aici am fost în luna martie şi încă nu se întâmplase nimic. Acum vedeţi că lucrurile au luat o altă turnură.
Investiţiile vor continua. Un alt lucru foarte important: vorbeam de lansarea proiectului de Drum Expres Bacău – Neamţ. Iată că am ajuns la final cu această procedură: s-au depus patru oferte. L-am rugat pe domnul director general al CNAIR să întrunească, de urgenţă, Comisia şi să evalueze acest proiect, astfel încât până la sfârşitul lunii august să avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Ca şi ţintă ne-am propus ca la sfârşitul lunii iunie 2020 să lansăm proiectarea şi execuţia. Deşi perioada de elaborare a studiului de fezabilitate este de 14 luni, voi discuta cu firma care va fi desemnată câştigătoare să comprimăm acest termen”, a spus Cuc.
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, au verificat stadiul lucrărilor la obiectivele de
infrastructură din judeţul Neamţ.
Ministrul s-a deplasat, așa cum ne-a obișnuit deja, și pe DN 15 în zona Poiana Largului- Bicaz, unde sunt executate lucrări de refacere a corpului drumului în zona afectată, înlocuirea zidului de
sprijin, refacerea şanţurilor de scurgere şi montarea de parapet metalic. Barajul Bicaz a beneficiat zilele trecute de lucrări de reparaţii asfaltice pe suprafeţe întinse, executate în regie, de
Secţia de Drumuri Naţionale Piatra Neamţ.
“Un drum cu un impact turistic foarte mare”
“Două poduri şi marcajele rutiere”
Totodată, şeful de la Transporturi a menţionat şi podurile care trebuie realizate în zonă.
“Tot atunci am vorbit şi despre două poduri şi marcajele rutiere. Sunt mulţi turişti în zonă şi, practic, marcajele sunt un element de siguranţă important pe drumul naţional. Haideţi să ne apucăm şi de poduri. Ştiu că soluţia tehnică este separată, am văzut că la Preluca aţi finalizat podul. Aşa am promis şi aşa trebuie să se întâmple.
Aveţi bani alocaţi. Haideţi şi să finalizăm ceea ce aţi promis că se va face în judeţul Neamţ! Voi veni să monitorizez, să văd că lucrurile se întâmplă aşa cum am promis şi continuaţi în acelaşi ritm alert cu partea de întreţinere. Am fost acum pe câteva poduri şi am văzut că trebuie lucrat. Lucraţi şi la parapete!”, a spus ministrul.
Ministrul a adăugat că va continua vizitele pe șantiere pentru a se asigura că lucrările se vor încadra în termenele asumate de antreprenori. Aici fiind vorba atât de respectarea standardelor de siguranță ți calitate.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment