Economic

Marți a fost inaugurat, în Timișoara, un proiect de 8,7 milioane de euro

Written by Gheorghiu Hanna

Timișorenii au avut parte de inaugurarea Iulius Gardens, un spațiu verde imens îninima Iulius Town Timișoara. Lucrul acesta dovedește, din nou, dacă mai era nevoie că economia este pe linie dreaptă și investitorii nu se opresc din a crea locuri dintre cele mai sofisticate în România.

Iulius Town reprezintă primul proiect mixt din vestul țării și cea mai mare investiție în real estate din regiune, de peste 220 de milioane de euro, a companiilor IULIUS și Atterbury Europe.

Parcul a presupus o investiție în valoare de 8,7 milioane de euro şi lucrări complexe de amenajare, fiind realizat de la zero peste noua parcare subterană din proiect.

IULIUS este singura companie de real estate din România care investeşte în proiectele sale sume considerabile în amenajarea unor ample spaţii verzi. Parcul de la Timişoara este cel de-al treilea realizat de companie, după cel din Palas Iaşi, în urma unei investiţii în valoare de peste 2,5 milioane de euro, şi Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj, care a necesitat 2 milioane de euro.

La proiect au lucrat inclusiv specialiști români

Parcul din Iulius Town Timişoara a fost realizat de o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România, fiind gândit ca un spațiu care aduce timișorenii împreună, pentru recreere şi socializare, incluzând posibilități numeroase de entertainment pentru întreaga familie.

Pe lângă peisagistica deosebită, unde au fost integrați peste 1.400 de arbori maduri, aduși de la pepiniere din Italia cu 500 de autocaminoane, dar și 10.000 de arbuști de talie mare și medie și alte 45.000 de plante decorative, parcul mai include și un carusel etajat pentru copii și patinoar pentru iarnă.

Cea mai mare zonă de cumpărături din afara Capitalei

Iulius Town este un ansamblu mixt dezvoltat în jurul Iulius Mall, în centrul Timișoarei. Proiect de regenerare urbană unic, Iulius Town oferă locuitorilor din vestul ţării cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului, de peste 120.000 mp, dar și un pol regional de business. În cele trei imobile office clasa A operaționale sunt deja prezente mari companii din IT și Automotive. În prezent, se lucrează și la United Business Center 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, care va avea 155 m, 27 de niveluri și o suprafață închiriabilă de 52.000 mp.

Prima etapă de dezvoltare include: 450 de magazine, noi branduri, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, piscină indoor semi-olimpică, numeroase restaurante şi cafenele tematice, un parc, un centru de evenimente cu trei săli ultramoderne, o grădiniţă cu predare în limba engleză şi o şcoală primară, 100.000 mp de spaţii office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment