Politic

FIFOR: NOUA CONDUCERE A JANDARMERIEI SE VA CONCENTRA PE SIGURANȚA CETĂȚEANULUI

Written by Gheorghiu Hanna

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, l-a învestit în funcție pe noul șef al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Constantin Florea. Fifor a precizat că așteaptă o evaluare rapidă în privința managementului actual al Jandarmeriei, dar și propuneri pentru eficientizarea activității.

 

În calitate de ministru interimar de Interne, Mihai Fifor i-a încetat împuternicirea în funcție a inspectorului general al Jandarmeriei Române, Ionuţ Sindile, înlocuindu-l pe acesta cu general de brigadă, Constantin Florea.

“Astăzi l-am învestit în funcţie pe noul şef al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Constantin Florea, ocazie cu care m-am întâlnit cu întreaga conducere a instituţiei. Aştept de la inspectorul general o evaluare rapidă a managementului actual al Jandarmeriei şi propuneri de eficientizare a activităţii. Jandarmeria Română este principala structură militară a MAI, iar rolul ei în asigurarea ordinii publice este de necontestat. Pornind de la această perspectivă, am convingerea că noua conducere se va concentra, în primul rând, pe ceea ce înseamnă siguranţa cetăţeanului şi creşterea încrederii românilor în Jandarmerie. Aştept ca toate misiunile viitoare să aibă ca repere onoarea, responsabilitatea şi respectarea întocmai a legii”, a precizat Fifor într-o postare pe facebook.

Fifor a făcut un apel către cetățeni, în contextul mitingului de sâmbătă, 10 august, exprimându-și dorința ca manifestațiile să se deruleze într-un mod pașnic, lipsite de episoade violente ca cele de anul trecut.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment