Politic

Iohannis și-a lansat campania de strângere de semnături în prezența a 100 de oameni: „Ce lume multă, mă bucur tare mult!”

Written by Mazilu Dan

Președintele Klaus Iohannis a fost în Piața Universității din București, sâmbătă, unde a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru prezidențiale. La eveniment au participat și președintele PNL, Ludovic Orban și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, alături de  membri și simpatizanți liberali.

Iohannis a făcut senzație, când a apărut între oameni. La un sacou albastru deschis, președintele a asortat o cămașă albă și a apărut cu celebri ochelari de soare.

 

Din categoria  „O ţară mică, câteva mese!”, astăzi președintele Iohannis: „Ce lume multă, mă bucur tare mult!”

 

”Ce lume multă, mă bucur tare mult!”, a spus Iohannis, vădit impresionat de numărul de persoane prezente la Universitate. Președintele a fost abordat de un bărbat mai în vârstă și care i s-a plâns că nu are casă și bani. Președintele a făcut poze cu fanii și a dat și câteva autografe.

„Vă mulţumesc foarte frumos că aţi venit, sper să obţinem numărul suficient de semnături. PNL este foarte, foarte hotărât să facă o acţiune ca lumea şi cred, cel puţin aşa mi-a spus conducerea partidului, că ajungem cel puţin la numărul de semnături din 2014. Şi astăzi este prima acţiune. Daţi-mi voie să vă mulţumesc vouă, celor prezenţi, pentru toţi cei care vor semna pentru candidatura mea.

Astăzi sunt în Piaţa Universităţii împreună cu voi şi mă bucur foarte mult că suntem cu toţii împreună aici (întrebat dacă merge în Piața Victoriei), a spus Klaus Iohannis.

 

Mesajul pe Facebook, nelipsit din strategia de comunicare a lui Iohannis.

 

Imediat a urmat un mesaj al Președintelui Iohannis publicat pe Facebook, în care în stilul deja bine cunoscut al său, președintele critică PSD, Guvernul și forțele de ordine:

„În urmă cu un an, români de pretutindeni au venit în Piața Victoriei să își manifeste în mod democratic nemulțumirea față de un guvern incompetent și corupt. Guvernul PSD și-a atacat atunci propriii cetățeni cu bâte și gaze lacrimogene pentru că oamenii au avut curajul să-și facă auzită vocea. O astfel de tragedie nu trebuie să se mai repete niciodată! Evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate, trebuie găsiți cei care au dat comanda politică pentru acțiunile violente împotriva cetățenilor. Dacă astăzi, la un an de la evenimentele dramatice din Piața Victoriei, oamenii vor manifesta, este obligatoriu ca Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm. Participarea activă și implicarea oamenilor sunt dovada vie a maturizării societății și semnalul clar că niciun politician nu mai poate ignora vocea tot mai puternică a românilor”, a spus Iohannis.

Nimic nou sub soare, președintele este în campanie electorală de aproape doi ani de zile, mesajele dumnealui se repetă iar un anume electorat #tefelist și-ar putea îndrepta votul spre mesianicul Dan Barna, care în ultima vreme a ajuns și acesta subiect de bancuri din cauza grandomaniei de care dă dovadă în declarațiile publice.

About the author

Mazilu Dan

Leave a Comment