Politic

Beatrice Tudor dă de pământ cu Dacian Cioloș

Written by Gheorghiu Hanna
După propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de-a pune taxe auto și de-a limita accesul mașinilor poluante în anumite zone ale Bucureștiului, Dacian Cioloș s-a trezit vorbind, desigur, încercând să-și aducă capital de imagine. Probabil, crezând că e singurul care a ieșit din România, acesta a declarat că nu este normal ce face Gabriela Firea și că le pune restricții cetățenilor. Doar că Cioloș, care știe prea bine mersul în țările europene, a uitat să spună că acest lucru funcționează în celelalte capitale europene.
În acest context, deputatul PSD de București, Beatrice Tudor a luat atitudine.
”Dacian Cioloș este dovada vie că ipocrizia nu are limite. Este plină Europa de reglementări de acces auto urban, dar fostul premier se face că nu știe. Fie că sunt Low Emission Zones (zone în care accesul este restricționat pentru motoarele poluante), fie că sunt viniete (taxe de acces în orașe), astfel de reguli sunt deja în vigoare în vestul Europei. Dacian Cioloș știe foarte bine acest lucru. Știe că și la Londra, la Paris, la Bruxelles, la Stockholm și în aproape toate capitalele există taxe și reguli de genul celor pe care Gabriela Firea le-a anunțat pentru București. Însă, ipocrizia nu are limite la Dacian Cioloș. Ceea ce fostul premier aplaudă la alții, la noi critică. Fostul premier, care nu a fost capabil să ia măsurile necesare pentru combaterea poluării, se opune acum unei decizii corecte și utile pentru București. Vrea ca în continuare Capitala să aibă un trafic de coșmar, vrea ca în continuare poluarea să fie la cote ridicate, vrea ca bucureștenii să sufere. Pentru că, în fond, nici nu-i pasă: nu s-a născut aici, nu locuiește aici și nici nu își dorește să se stabilească vreodată în București.
Când nu se face, ”de ce nu se face” spun ipocriții. Când se face, ”de ce se face”, țipă Dacian Cioloș. Pentru că singura lui preocupare este câștigul electoral. De dragul voturilor, oamenii ca Cioloș sunt dispuși să sacrifice și adevărul, și bunul simț, și chiar șansele de a avea o capitală modernă și nepoluată.
Dacă-l întrebi despre mediu, Dacian Cioloș se dă ecologist. Dacă îl întrebi despre trecut, Dacian Cioloș se dă anticomunist. Dacă îl întrebi de politică externă, Dacian Cioloș se dă euroatlantist. Dar
dacă te uiți de fapt mai atent, vezi că totul e minciună și impostură la fostul premier. Crescut într-o familie privilegiată de sistem în regimul trecut, Dacian Cioloș a făcut armata la trupele de securitate și a fost printre militarii care o păzeau pe disidenta Doina Cornea. Apoi s-a cățărat pe relațiile rudelor sale și ale rudelor soției sale, de naționalitate franceză, pentru a ajunge la toate funcțiile pe care le-a deținut. A pozat în tehnocrat, până când cifrele au arătat că Guvernul Zero pe care l-a condus n-a făcut nimic. A ajuns în cele din urmă în Parlamentul European și nu e nimic altceva decât o biată figurină pe post de breloc în buzunarul lui Emmanuel Macron. Același Macron, liderul european care îi face ochi dulci lui Vladimir Putin și care nu știe ce să mai facă pentru a scoate Europa din NATO. Știam deja destule despre profesionalismul, anticomunismul și euroatlantismul lui Dacian Cioloș. Am aflat acum și despre ecologismul lui Cioloș: tot ce funcționează în Europa trebuie interzis în România și tot ce e bun în afară, trebuie blocat în București! Drama României este că a fost condusă nu de oameni care n-au iubit-o, ci de indivizi care au urât-o de-a dreptul.
*Pentru o imagine completă asupra reglementărilor de acces urban,
puteți accesa pagina https://urbanaccessregulations.eu/”, a scris
Beatrice Tudor pe pagina sa de Facebook.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment