Politic

USR-iștii se ceartă între ei. Lupta pentru putere devine aprigă

Written by Gheorghiu Hanna

Dan Barna nu a fost atacat doar de PNL zilele acestea, chiar și membrii propriului partid au ce să-i reproșeze lui Barna, desigur, totul fiind o luptă internă pentru putere.

Chiar astăzi, Cosette Chichirău l-a acuzat pe liderul USR că ține în captivitate oamenii din interiorul partidului.

Nici oamenii din jurul lui Barna nu sunt pe placul lui Chichirău

“Fac parte dintr-o echipă de lideri și de egali, de parteneri nu de subalterni. Sunt oameni cu CV, oameni care au condus echipe, care au lăsat ceva în urma lor acolo unde au fost. Nu sunt „prietenii” unuia sau ai altuia. Sunt oameni care stau pe picioarele lor, prin puterile proprii și asta este de neprețuit, de neînlocuit”, a mai spus Chichirău.

Contracandidatul lui Dan Barna la şefia partidului a vorbit şi despre democraţia din interiorul partidului, despre care a spus că trebuie apărată.

“Eu candidez ca să apăr democrația internă, nu ca să o sugrum. Nu văd de ce le-aș cenzura sau descuraja (grupurile de facebook interne). Dimpotrivă, oamenii trebuie să decidă singuri ce și cu cine vor să vorbească. Trebuie încurajați să schimbe idei între ei, să se asocieze în susținerea unor cauze, să aibă inițiative și, în general, să facă orice cred că este bine”, a concluzionat Cosette Chichirău.

Așadar, dacă pe Dan Barna nu-l omoară cei pe care-i apăra cu doar câteva luni în urmă – vorbim despre PNL – cu siguranță cei din propriul său partid o vor face. USR este un partid care abia a gustat din fructul puterii, iar gustul le-a dat tuturora aripi. Cel mai probabil că PNL nu va trebui să se agite prea mult pentru a îl scoate pe Barna din cursa pentru prezidențiale, pentru că acesta se poate descurca singur și se poate baza pe proprii oameni să-l scoată.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment