Social

Incubatoarele pentru îngrijirea nou-născuților se vor achiziționa până la 15 septembrie

Written by Gheorghiu Hanna
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că achiziţia de incubatoare pentru dotarea tuturor unităţilor sanitare care au în structură secţii de îngrijire nou-născuţi va fi finalizată până la data de 15 septembrie.
„Am alocat anul acesta un buget istoric destinat investiţiilor în sănătate pentru achiziţia de aparatură medicală, astfel încât pacienţii să beneficieze de servicii medicale în cele mai bune condiţii. Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii a verificat modul în care au fost cheltuiţi banii la Maternitatea de la Brăila, care a fost dotată cu mese noi de operaţii, după ce a fost reabilitată. De asemenea, zilele trecute a fost redeschisă Secţia de ortopedie pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’, care a fost complet echipată cu aparatură şi
mobilier de ultimă generaţie. Doamna ministru Pintea m-a informat că achiziţia a 1.170 de incubatoare pentru dotarea tuturor unităţilor sanitare care au în structură secţii de îngrijire nou-născuţi va fi finalizată până la data de 15 septembrie. Ulterior vom demara livrările către spitale„, a declarat prim-ministrul, în debutul şedinţei de Guvern.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment