Politic

Situația de blocaj a ordonațelor se mută la Secretariatul General al Guvernului

Written by Gheorghiu Hanna
Premierul României, doamna Viorica Dăncilă a declarat că pentru depășirea situației de blocaj la nivelul Executivului va fi adoptată o hotărâre prin care se va transfera de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă.
“Împreună cu echipa guvernamentală am identificat măsurile pentru a depăşi această situaţie de blocaj (din Guvern – n.r.) care putea fi rezolvată uşor dacă preşedintele îşi îndeplinea obligaţia stabilită de Constituţie, de a semna propunerile de interimar. Pentru deblocarea acestei situaţii vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom transfera de la Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul către Secretariatul General al Guvernului avizarea privind oportunitatea emiterii ordonanţelor de urgenţă, în sensul motivării situaţiei excepţionale, aşa cum cere legislaţia”, a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.
De asemenea, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi preşedintele României pe tema refuzului şefului statului de numire a miniştrilor interimari.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment