Politic

Unde dai și unde crapă. Lolecul politicii românești

Written by Gheorghiu Hanna

Cu siguranță că Lolec și Bolec nu mai sunt personaje de actualitate, mai ales după ce lui Dan Barna și Dacian cioloș le iese atât de bine, personajele cu siguranță au intrat în anonimat lăsând locul unor oameni care chiar se pricep să seprefacă că nu pricep (sic).

După ce i s-au adus numeroase acuze, candidatului la prezidențiale, Dan Barna, privind afacerile pe care le-a avut cu statul, acesta a sărit de nădragi în sus că i se reproșează faptul că a adus fonduri europene. Nu a înțeles că dacă chiar a reușit, poate cineva ne va spune, totuși, ce fonduri a adus Barna, tot banii statului i-a băgat în buzunar. Banii noștri. Nu că ar fi o problemă enormă, doar că Dan Barna, omul care susține că cine face afaceri cu statul trebuie să fie cel puțin ucis cu pietre, când vine vorba de propria persoană, nici cu bulgări de hârtie nu poți arunca.

Sigur că Barna nu a înțeles ce a declarat, dar dacă mai face mult pe neștiutorul e posibil să rămână așa.

”Da. La acei bani pe care nu-i controlează nimeni. Toate acele contracte (n.r. semnate cu fosta sa firmă) au fost rambursate în integralitatea lor fără nici o corecție și de către organismele statului român, și de către Comisia Europeană. Eu sunt foarte mândru de acele proiecte și acele contracte pentru că prin ele am făcut schimbări semnificative.
Și astăzi oameni care lucrează în diverse consilii județene sau primării își amintesc și îmi scriu și îmi mulțumesc pentru cursurile pe care le-am făcut sau pregătirile pe care le-au făcut cu noi pentru că în urma lor au putut să facă proiectele instituțiilor lor și au putut ca acele instituții să primească bani europeni și să le fie rambursați bani europeni. Despre asta a fost vorba, despre contracte obținute transparent prin licitații și rambursate integral, controlate – știți cum se controlează fondurile europene. (…)

Sunt acele două paliere, contractele dubioase, unde zici că ai făcut un drum și tu n-ai fcut un drum, dar te înțelegi, și contractele pe fonduri europene. De ce credeți că Liviu Dragnea și PSD n-au mai continuat absorbția fondurilor europene și au continuat PNDL-ul (n.r. Programul National de Dezvoltare Locala)? Pentru că sunt bani dați din pix pe care nu-i verifică nimeni, ori toate acele contracte în care noi am lucrat au fost verificate de-a fir a păr și, repet, ceea ce mie mi se reproșează că am ajutat statul român să absoarbă fonduri europene. E un reproș pe care îl primesc cu toată deschiderea, sunt chiar mândru de acest reproș.”, a spus Dan Barna, pentru Hotnews.

Cum spuneam, domnule Dacă aș fi fost eu președinte, felicitări pentru efortul depus pe banii statului. Așa toată lumea ar face efort. Păi nu? Unde sunt oamenii noi din politică că metehnele sunt aceleași?

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment