Politic

Mii de familii, în acest moment, la mila lui Iohannis

Written by Gheorghiu Hanna

Angajații din ministere vacante nu și-au mai primit salariile de când miniștrii ALDE și-au dat demisia. Astfel, președintele Iohannis a decis că aceștia merită să rămână fără salarii, dacă tot nu mai au șefi, care, conform legii, sunt singurii care pot semna actele pentru salarii.

Președintele nu se dezminte și nu a amenințat degeaba. Astfel mii de oameni depinzând strict de toanele președintelui.

Mihai Fifor, ministrul interimar al Internelor a fost cel care a luat atitudine împotriva acestui gest incalificabil al unui președinte de țară.

”În acest moment, sunt mii de familii ale căror venituri depind exclusiv de bunul plac al președintelui Iohannis. E vorba de angajații din ministerele vacantante de ALDE și din companiile sau agențiile din subordine. Mă aștept ca domnul Iohannis să dea din nou vina pe PSD pentru consecințele negative ale propriilor sale decizii.

Adevărul este însă limpede și trebuie arătat! Indiferent ce ar fi făcut premierul Dăncilă, indiferent dacă Parlamentul votează o moțiune sau o restructurare, cu actualul guvern sau cu o altă majoritate, până la instalarea unor noi miniștri era nevoie de cineva care să conducă aceste ministere și să asigure plata salariilor și buna funcționare.

Delegarea atribuțiilor miniștrilor demisionari este o altă gogoriță a președintelui: astfel de delegări încetau odată cu mandatul titularului.

Singurul motiv pentru care astăzi încă nu e nimeni să semneze ordinele de plată pentru salarii este că președintele Iohannis încalcă legile și Constituția și refuză să semneze numirea miniștrilor interimari.

Este un joc politic dezgustător făcut pe seama a mii de angajați! Acesta e președintele care zâmbește cinic pe afișele electorale propunând în mod ipocrit „România normală”.

Lucrurile însă nu vor fi lăsate la bunul plac al domnului Iohannis. Premierul Dancila va gasi soluțiile legale pentru a depăși acest nou blocaj. Salariile vor fi plătite!”, a spus Mihai Fifor.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment