Politic

Iohannis, în campanie la orice eveniment

Written by Gheorghiu Hanna

Astăzi a avut loc cel de-al XXVI-lea Congres al Asociației Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România. Eveniment la care președintele țării a ținut să spună următoarele: ”Avem nevoie să păstrăm moştenirea trecutului nealterată şi să o transmitem generaţiilor viitoare”, a mai spus şeful statului, apreciind că România nu mai poate fi condusă după principiile regimului comunist, conform News.ro.

Mesajul a fost prezentat de către Nicoleta Nicolae-Ioana, consilier de Stat – Cabinetul Preşedintelui.
Desigur că Iohannis este în campanie, dar interesant ar fi să-i amintească cineva cum s-a agățat de Augustin lazăr, chiar dacă în spațiul public au apărut atât informații, cât și martori ai faptului că acesta a fost unul dintre procurorii comuniști care nu aveau milă.
De asemenea, așa cum îi stă bine unui președinte care a protejează procurorii fără milă, fie ei comuniști sau nu, un președinte care nu se preocupă de lege așa cum ar trebui, pentru că legea trebuie să fie doar de partea luni, nu și de partea celorlalți, acesta a transims, din nou, mesaje eronate celor care chiar au avut de suferit în urma comunismului. Mulți dintre aceștia au fost torturați în închisorile din România.

“În calitate de Preşedinte al României, încă din prima zi a mandatului meu, am adus recunoştinţă dumneavoastră şi camarazilor pentru dramele pe care le-aţi îndurat. De asemenea, am promulgat, fără întârziere, legile menite să vă aline suferinţa. În continuare, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru ca întreaga societate să îi respecte pe cei care au suferit din cauză că şi-au iubit ţara mai mult decât pe ei înşişi şi nu au cedat în faţa terorii pentru apărarea şi promovarea principiilor democraţiei. Găsesc potrivite cuvintele lui Constantin Ticu Dumitrescu, care spunea că «de-a lungul a mii de zile de temniţă şi anchete, a rămas dârz şi demn în faţa tuturor încercărilor şi metodelor de anchetare, umilinţă sau compromitere».

Asemenea regretatului dumneavoastră lider, cred că, datorită gesturilor dumneavoastră de mare demnitate şi onoare din anii dictaturii, reprezentaţi repere pentru o Românie mai bună şi mai dreaptă, pe care vrem să o construim în anii care vin”.

Desigur, mesajul se vrea a fi unul populist. Unul în care Iohannis, cel care îi protejează pe torționari, sădea bine în fața celor care au avut cu adevărat de suferit în urma ororilor comuniste.

Dar Iohannis este în campanie și nimeni nu îl va scoate din această stare până la alegeri.

 

 

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment