Politic

Orban nu înțelege legea, drept pentru care vrea desființarea examenului de rezidențiat

Written by Gheorghiu Hanna

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a explicat că a discutat cu mai mulți specialiști din sănătate și, la acest moment, nu vede utilitatea examenului de rezidențiat pentru medici. El a spus că în acest an vor fi finalizate procedurile și se va mări numărul de locuri, dar în viitor trebuie analizat dacă se menține sau nu examenul de rezidențiat. Neștiind cum să procedeze dacă cumva președintele îl va lăsa și pe el fără ministru la Învățământ, Orban preferă să scoată examenul. Apoi ne vom mira cu toții de ce avem medici neprofesioniști.

“Este un deficit de medici, atât medicii în spital cât și medicii de familie, și mi se pare profund nedrept ca tinerii care au învățat, au terminat facultate și au dat examene să nu poată să-și profeseze meseria pentru care s-au pregătit din cauza incompetenței guvernului. Vom finaliza cât mai repede procedurile pentru darea examenului, și chiar vom mări numărul de locuri să permitem unui număr cât mai mare de absolvenți de medicină să-și dea examenul.

Am discutat cu specialiști în rezidențiat și mi se pare un examen discutabil asupra căruia ar trebui să vedem dacă mai este sau nu mai este necesar fiindcă nu mi se pare normal ca după ce ai absolvit o facultate, ți-ai dat examenele, mai trebuie să mai dai încă un examen ca să trebuiască să-ți profesezi meseria pentru care te-ai pregătit.

Eu nu înțeleg de ce nu s-a organizat până acum (…) putea să semneze cineva, un secretar de stat. Noi până la învestire nu putem să intervenim”, a declarat Ludovic Orban, la Medika TV.

Absolut că domnul Orban nu înțelege cum stă treaba și nici faptul că pentru organizarea acestui examen trebuie urmați niște pași strictiți, pași pentru care e nevoie de ministru al Învățământului. Halal premier.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment