Politic

Orban s-a răzgândit, nu mai sunt bani de salarii și nici pentru sănătate. Aveți grijă să nu vă îmbolnăviți

Written by Gheorghiu Hanna
Ludovic Orban a venit la prima oră a dimineții să ne comunice că s-au dus banii de salarii, dar și cei pentru programele de sănătate. Cu alte cuvinte dacă ne îmbolnăvim nu vom avea bani să mergem la doctori, iar doctorii nu ne vor putea ajuta ținând cont că li se vor tăia și lor fondurile.
Sorina Pintea a recționat după ce premierul Ludovic Orban a spus, joi dimineață, că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pentru salarii, nici pentru programele de sănătate.
„Sistemul de sănătate are o particularitate, în sensul că banii din sistemul de sănătate nu asigură doar plata salariilor. Asigură plata programelor naționale de sănătate, plata medicilor de familie. Rectificarea este un proces firesc, pentru că bugetul anual este unul estimativ. Să ne aducem aminte că au fost introduse noi molecule, au fost create noi programe de sănătate, au intrat noi pacienți în programele de sănătate. De aceea, în fiecare an, rectificarea echilibrează aceste sume.
Să ne aducem aminte că anul trecut a fost la fel, acum zece ani a fost la fel. Din păcate, criza politică a blocat ceea ce trebuia să se întâmple firesc. Și eu sper că acest Guvern și domnul Orban sunt conștienți de faptul că sistemul de sănătate nu are cifre și sume fixe, pentru că oamenii se îmbolnăvesc”, a spus Sorina Pintea, joi,
într-o intervenție telefonică la Antena 3.
„Este o declarație hazardată. Nu este cazul să inducem panică în sistem, pentru că acest lucru se întâmplă de ani de zile deoarece nu există o predictibilitate cu privire la câțiva bolnavi avem în plus în fiecare an sau câte molecule noi se vor introduce. Este o situație care va fi reglată prin rectificarea bugetară”, a precizat Sorina
Pintea.

About the author

Gheorghiu Hanna

Leave a Comment